ВІДКРИТТЯ КЛАСУ БЕЗПЕКИ

432947753 747900933989090 3552750818741385452 n

4 квітня 2024 року у Новоодеському ліцеї №2 відбулось відкриття Класу безпеки.

На відкриття завітали виконуюча обов’язки начальника управління освіти Новоодеської міської ради Надія МОЛЧАНОВСЬКА, офіцер безпеки освітньої діяльності Андрій КОВАЛЬ, головний інспектор ВЗНС Миколаїського РУ ГУ ДСНС України в Миколаївській області Павло ПЕТРОВ.
 
Під час заходу для здобувачів освіти в ігровій формі провели перший навчальний урок безпеки за навчальними осередками Ольга САУЛЯК, заступник директора з виховної роботи, Володимир ЗІЗДА, вчитель фізичної культури, предмету «Захист України», відповідальний за Клас безпеки, головний інспектор Павло ПЕТРОВ. Всі присутні отримали масу позитивних емоцій та нові знання.
  
Це дійсно важливий день для нас, тому що безпека - це один із пріоритетів, який має велике значення у час війни.
 
Це стан захищеності від шкоди чи іншої можливої небезпеки.
 
Клас безпеки — це Всеукраїнський проєкт, мета якого створення умов для формування у здобувачів освіти здоров’язбережувальних компетентностей, вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування навичок надання домедичної допомоги.
 
Кабінет безпеки – це новий крок уздовж шляху розвитку ліцею, який спрямований на підготовку учасників освітнього процесу до неочікуваних небезпечних ситуацій.
 
Клас безпеки розділений на навчальні осередки та обладнано за сучасними критеріями необхідним інвентарем, матеріалами та приладами: муляжами, які моделюють реальні життєві ситуації, муляжами вибухонебезпечних предметів, інвентарем для надання домедичної допомоги, засобами пожежогасіння, мінної безпеки, інформаційними стендами, інструкціями з безпеки життєдіяльності, створено місце психологічного розвантаження.
 
Здобувачі освіти ліцею зможуть в теорії і на практиці в ігровій формі здобувати актуальні знання з пожежної та протимінної безпеки, вивчатимуть правила безпеки дорожнього руху, оволодіють алгоритмом дій в умовах надзвичайних ситуацій, набуватимуть навичок поведінки під час сигналу «Повітряна тривога» та надання домедичної допомоги.
 
Клас безпеки облаштовано завдяки плідній співпраці ліцею з громадською організацією «Істок»