Патронат над дитиною

IMG 5172
30.09.2021 року комунальною установою «Центр надання соціальних послуг Новоодеської міської ради» спільно з працівниками служби у справах дітей проведено на базі Новоодеської філії Миколаївського обласного центру зайнятості інформаційну кампанію популяризації послуги сімейного патронату та пошуку кандидатів у патронатні вихователі для громадян Новоодеської громади, в ході якої працівником Центру було роз’яснено громадянам, що патронат над дитиною – це професійна комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах.
Громадяни, які перебувають на обліку в центрі зайнятості отримали змістовну інформацію, як можна стати патронатним вихователем, яку підтримку надає держава професійним батькам, адже поняття патронат представляє собою виховання дитини за оплату, тобто потребує від патронатного вихователя достатнього рівня компетенції з питань розвитку дитини. Оптимальний термін перебування дитини в сім’ї вихователя не повинен перевищувати 3-6 місяців стосовно кожної дитини.
Враховуючи нинішню ситуацію в Україні, послуга сімейного патронату набуває ще більшої актуальності. Для дитини – це безпека, догляд, виховання та реабілітація в умовах сім’ї, підтримане спілкування з рідними, а в разі неможливості повернення до біологічної родини – пошук для дитини нової сім’ї. Для батьків дитини – це можливість усунути складні життєві обставини, вирішити наявні проблеми, отримати професійний соціальний супровід, що загалом сприятиме підвищенню батьківського потенціалу та возз’єднанню родини.
Кожна дитина має право на достатній рівень життя та розвитку! Ми маємо сподівання, що інформування про патронатну сім’ю – це перший крок до переходу на нові більш гуманні форми сімейного виховання, адже сформувати уявлення про справжню міцну та щасливу родину можна лише на власному досвіді проживання в сім’ї!
Якщо вас зацікавила інформація щодо створення патронатної сім’ї і ви маєте бажання стати патронатним вихователем, зателефонуйте до комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Новоодеської міської ради» за номером (05167) 2 14 94 або звертайтеся за адресою: м. Нова Одеса, вул. Центральна, 210 каб. № 5