На постійних комісіях міської ради

14 лютого під головуванням Володимира Казакуци відбулося засідання постійної комісії з питань аграрно-промислового розвитку та екології. Депутати детально розглянули блок питань земельного спрямування, зокрема:
-про затвердження технічних документацій та проектів із землеустрою щодо відведення та передачу у власність земельних ділянок громадянам України для ведення особистого селянського господарства та встановлення меж для ведення товарного сільськогосподарського виробництва;
- про погодження громадським організаціям територій земель запасу та загального користування для ведення мисливського господарства;
- про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду для сінокосіння і випасання худоби, ведення товарного сільськогосподарського виробництва.
З метою забезпечення ефективного використання земельних ділянок та залучення додаткових коштів у міський бюджет депутати профільної комісії погодили доповнення переліку земельних ділянок несільськогосподарського призначення, які пропонуються для продажу та набуття права оренди на земельних торгах (аукціонах).
Засідання супроводжувалося активним обговоренням проєктів рішень порядку денного.Погоджені питання винесено на розгляд пленарного засідання сесії міської ради.
 
15 лютого відбулося спільне засідання постійної комісії з гуманітарних питань і постійної комісії з правових питань, етики та регламенту.
273739255 1258858241268147 836941949171732567 nНачальник управління освіти Ситчик Лариса Валеріївна детально ознайомила депутатів із виконанням цільової соціальної програми розвитку освіти Новоодеської міської ради на 2021-2025 роки та обґрунтувала прийняття Положення про управління освіти.
Зі звітом про виконання цільової програми забезпечення підготовки та проведення приписки громадян до призовної дільниці Новоодеського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, призову громадян Новоодеської міської ради на строкову військову службу, служби у військовому резерві та військовозобов’язаних на 2021-2023 роки ознайомив військовий комісар Новоодеського районного територіального комплектування та соціальної підтримки Ямбаршев Сергій Геннадійович Міський голова Олександр Поляков прозвітував щодо здійснення державної регуляторної політики Новоодеською міською радою у 2021 році.
Погодили депутати проєкти рішень:
- Про затвердження Положення відділу культури, молоді та спорту Новоодеської міської ради в новій редакції
- Про схвалення проєкту Угоди про співробітництво між Миколаївською районною радою Миколаївської області та Новоодеською територіальною громадою Миколаївської області.
- Про звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної ради, Ради Національної безпеки і оборони України та РНБО щодо забезпечення територіальної оборони.
У ході засідання депутати отримали відповіді на питання, які виникали під час обговорення.
 
16 лютого відбулося спільне засідання постійної комісії з питань бюджету та планування соціально-економічного розвитку і постійної комісії з питань комунальної власності, благоустрою та інвестицій.
274205803 1259497127870925 6956941707043711539 n
     Начальник фінансового управління Литвиненко Тетяна Геннадіївна ознайомила зі звітами про виконання бюджету, використання резервного фонду бюджету Новоодеської міської територіальної громади за 2021 рік, обгрунтувала внесення змін до бюджету громади на 2022 рік.
       Погодили депутати подання на обласний щорічний конкурс проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування:
- проєкт «Нове будівництво. Свердловина для водопостачання Новоодеської центральної районної лікарні в м. Нова Одеса
- проєкт «Здорові діти – успішна громада (облаштування прогулянкових майданчиків новими павільйонами у дошкільних навчальних закладах міста Нова Одеса)»
У разі перемоги проєктів, міська рада зобов’язується забезпечити у 2022 році фінансування 40 % видатків, передбачених у проєктах.
    З метою забезпечення виконання першочергових заходів з організації, підготовки та ведення територіальної оборони на території Новоодеської громади, члени комісії попередньо погодили проєкт місцевої Цільової програми територіальної оборони на 2022 – 2026 роки, надали дозвіл НКП «Новоодеська багатопрофільна лікарня» на передачу в безоплатне користування об’єктів комунальної власності Новоодеської міської ради, погодили затвердження ліквідаційного балансу комунальної установи «Новоодеський центр фінансово-господарського забезпечення закладів освіти», СЮТ, СЮН, розглянули ряд інших планових та сесійних питань.