2 червня 2022 року відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Новоодеської міської ради.

Серед прийнятих рішень - схвалено текст звернення до мешканців громади щодо протидії інформаційній війні, яку веде ворог проти України


photo 2022 06 03 10 02 46

СХВАЛЕНО рішення виконавчого комітету Новоодеської міської ради від 02 червня 2022 року № 73

ЗВЕРНЕННЯ
виконавчого комітету Новоодеської міської ради до мешканців громади
щодо протидії інформаційній війні, яку веде ворог проти України

Шановні громадяни!

Четвертий місяць проти нашої країни триває цинічна і зухвала агресія.
Одним із фронтів, на якому ми протистоїмо нападникам, є інформаційний.
Ворог усілякими методами намагається дискредитувати наші Збройні Сили, органи державної влади та місцевого самоврядування. Головна мета – викликати недовіру до керівництва державних та самоврядних органів влади, до Збройних Сил України та добровільних формувань територіальної оборони, посіяти паніку та хаос серед населення, спонукати до порушення громадського порядку під час воєнного стану. Щодня і щогодини нав’язується для закріплення у свідомості громадян України штамп рашистської пропаганди щодо злочинного характеру влади в Україні та на місцях.

Ми неодноразово звертались до мешканців громади щодо тих джерел, де можна отримати офіційну інформацію з тих чи інших питань. В період дії режиму воєнного стану вводяться обмеження окремих конституційних прав і свобод громадян. Головне, сьогодні кожен має запам’ятати :
Ніхто не має права на розповсюдження неперевіреної інформації.

Ми попереджаємо тих осіб, хто чинить розбрат і розлад, хто підриває авторитет наших захисників та правоохоронців, хто бреше про роботу органів влади, хто розповсюджує неправдиві чутки, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку, про відповідальність за такі дії.
Для своєчасного вжиття передбачених законодавством заходів закликаємо всіх свідомих громадян повідомляти органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також правоохоронні органи, про відомі факти розповсюдження неправдивих чуток з боку будь-яких фізичних та юридичних осіб, в тому числі з використанням правопорушниками мережі Інтернет.
Ми маємо перемогти ворога не лише на фронті, але і в тилу.

Разом – до Перемоги!
Слава Україні! ??