З січня 2024 року сучасна діагностика стала доступна пацієнтам Новоодеської багатопрофільної лікарні безоплатно.

424643624 712544317524752 4202967508908663648 n

У січні 2024 року Новоодеська багатопрофільна лікарня розпочала надавати діагностичні послуги на новій інноваційній, цифровій, багатофункціональній, рентгенодіагностичній системі CALYPSO F MTOes. Лише за перший тиждень роботи обладнання послугами безоплатної рентген діагностики уже скористалось більше 100 пацієнтів лікарні. Раніше, при здійсненні рентгенівських знімків їх якість не давала визначити коректний діагноз та призначити відповідне ефективне лікування. Разом із тим найбільшим ризиком дослідження на попередньому апараті була значна доза опромінення, яку отримував пацієнт. Нове діагностичне обладнання для прямої цифрової рентгенографії враховує усі потреби пацієнтів та закладу для забезпечення послугами. Завдяки цифровій технології обробки зображень, результати обстеження стають доступними практично миттєво. Це робить діагностику більш точною, ефективною та зручною як для лікарів, так і для пацієнтів. Крім цього, доза опромінення є мінімальною і зменшена вдвічі, що мінімізує будь-які ризики для пацієнта.


«Всупереч складній ситуації в країні, наш заклад продовжує створювати комфортні умови для надання медичної допомоги. Так, завдяки Проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров'я» нам вдалось відновити доступ до рентгенологічних діагностичних послуг в нашій лікарні для населення Новоодеської, Костянтинівської та Сухоєланецької об’єднаних територіальних громад, в тому числі внутрішньо-переміщених осіб, пацієнтів з обмеженими фізичними можливостями та інших вразливих груп. Особлива цінність цієї допомоги в тому, що вона є на часі і суттєво вплинула на можливість лікарні повноцінно функціонувати в період воєнного стану. Завдяки заміні старого, морально застарілого та зношеного обладнання ми маємо можливість комфортного прийому пацієнтів та надання якісних діагностичних послуг. Ми впроваджуємо пацієнт-орієнтовану модель, яка матиме позитивний вплив на задоволеність пацієнтів і дасть можливість оптимізувати витрати, підвищити якість, безпеку та сприяти популярності нашого закладу», зазначив Вадим Мичко, т.в.о головного лікаря.

Закупівля рентгенапарату, а також рентгенологічної плівки для забезпечення досліджень стало можливим за сприяння проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» в рамках Відкритої грантової програми для відновлення доступу населення до медичних послуг.

424631117 712544450858072 7889491136429933335 n

Запрошуємо жителів громад скористатися безоплатними діагностичними послугами в оновленому рентгенологічному кабінеті в межах державної Програми медичних гарантій.

#USAIDUkraine