Клас безпеки у нашій громаді

430597844 735822621863588 1469792763989048500 n
13 березня у межах реалізації спільного всеукраїнського проєкту Міносвіти і ДСНС у приміщенні ліцею №1 Новоодеської міської ради відбулось відкриття класу безпеки, який облаштували педагоги навчального закладу за підтримки місцевої влади. Наразі це перший клас безпеки у нашій громаді.
 
Проєкт “Клас безпеки” спрямовано на посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, формування в учнів здоров’я, отримання знань щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги.
 
Передбачається, що створення та функціонування класу безпеки сприятиме систематичній підготовці учнів з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій. Клас розділений на кілька навчальних зон та обладнаний інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки. Тут діти різних вікових груп зможуть в теорії і на практиці в ігровій формі навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги із залученням працівників ДСНС, Нацполіції, Товариства Червоного Хреста України, медиків, ООН ЮНІСЕФ України та інших. На відкритті класу безпеки учні-п’ятикласники ліцею №1 вивчали алгоритми дій під час оголошення повітряної тривоги, виникнення надзвичайних ситуацій та формування вмінь надання домедичної допомоги.
 
Гості, які завітали на цю подію до навчального закладу – в.о. начальника управління освіти Новоодеської міської ради Надія Молчановська , головний інспектор ВЗНС Миколаївського РУ ГУ ДСНС України у Миколаївській області Павло Петров та інспектор ювенальної превенції Леонід Михальченко – побажали дітям отримати у класі безпеки багато корисних знань та щасливого дитинства під мирним небом України.
430471299 735822595196924 8760110082977108823 n
Зараз такі тематичні класи мають вкрай важливе значення, адже знання з безпеки – запорука успішного та безпечного майбутнього країни. Наочне знайомство дітей з небезпечними ситуаціями допоможе їм краще осягнути рівень загрози та добре запам’ятати, як слід діяти в екстремальних умовах.