Новоодеський професійний аграрний ліцей отримає 800 тис. євро на модернізацію

ліцей меморандум

19 серпня Український Фонд соціальних інвестицій, Державний навчальний заклад «Новоодеський професійний аграрний ліцей» та Миколаївська обласна державна адміністрація підписали меморандум задля модернізації інфраструктури закладу. Співпраця відбуватиметься в межах проєкту «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні», який є компонентом масштабної Програми ЄС «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України». Проєкт фінансується Європейським Союзом та реалізується Німецьким державним банком розвитку KfW. 

«Структура програми передбачає підвищення ефективності реформи професійно-технічної освіти, покращення якості, привабливості профосвіти та збільшення її відповідності потребам ринку праці, що безперечно сприятиме економічному розвитку та самореалізації молоді», ― прокоментував Фредерік Куне, Керівник Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні.

Відповідно до підписаного меморандуму в Новоодеському професійному аграрному ліцеї планується закупівля сільськогосподарської техніки та обладнання на суму 800 тис. євро для навчання студентів за професією «Майстер з експлуатації, ремонту та обслуговування сільськогосподарської техніки».