Можливість вибору способу виплати для отримання військових пенсій

З 1 липня набрав чинності Закон України “Про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" від 19.06.2022 № 2314-IX, зокрема, внесено зміни до ст. 52:
"Особам, які мають право на пенсію згідно з цим Законом, пенсія виплачується органами Пенсійного фонду України щомісяця, не пізніше останнього числа місяця, за який виплачується пенсія, виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України, незалежно від задекларованого або зареєстрованого місця його проживання, через організації, що здійснюють виплату і доставку пенсій, або через установи банків, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України”.
Внесені зміни усувають обмеження для осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб у виборі установи банку, через яку органи Пенсійного фонду України здійснюють виплати пенсій, давши змогу отримувачу пенсії самостійно обирати банківську установу з-поміж визначених державою уповноважених банків, через які можна здійснювати виплату пенсії.
Заява про виплату пенсії через поточний рахунок у банку подається одержувачем особисто до органу Пенсійного фонду України або приймається органом Пенсійного фонду України від установи уповноваженого банку.
Заяву про виплату пенсії через поточний рахунок у банку можна подавати до органу Пенсійного фонду України в електронній формі через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою кваліфікованого електронного підпису: Ошибка! Недопустимый объект гиперссылки..
Можливість формування такої заяви передбачено в особистому електронному кабінеті пенсіонера, зареєстрованого на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, у розділі “Щодо пенсійного забезпечення” – “Внесення змін до пенсійної справи” - “Заява на зміну способу виплати пенсії”.
Необхідно заповнити усі обовʼязкові поля та прикріпити скан-копії наступних документів:
• паспорта;
• реєстраційного номера облікової картки платника податків;
• реквізитів, наданих банком