Багатоцільова програма допомоги від УВКБ ООН

Багатоцільова програма допомоги від УВКБ ООН – це одноразова грошова допомога людям, що залишили свої домівки через воєнні дії, постраждалих від них в певних регіонах або повернулися до постійного місця проживання. Розмір допомоги становить 2220 гривень щомісячно на особу протягом 3 місяців. Тобто кожен член родини загалом отримає 6660 гривень на особу.

Програма реалізується у таких областях: Львівська, Полтавська, Черкаська, Кіровоградська, Дніпропетровська, Запорізька, Харківська, Сумська, Миколаївська, Чернігівська та Одеська (перелік може розширюватись).
Благодійний фонд “Право на захист” є офіційним партнером Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні.
Хто може звернутися по допомогу від УВКБ ООН?
Подати заявку можуть вразливі ВПО, постраждалі від воєнних дій у Дніпропетровській, Полтавській, Одеській, Запорізькій, Кіровоградській, Черкаській, Харківській, Чернігівській, Сумській областях, Миколаївській, а також ті, хто повернувся до свого постійного місця проживання (зокрема, і з-за кордону) та має певні категорії вразливостей.

Наприклад:
родина, в якій тільки один з батьків піклується про дитину віком до 18 років (1 та більше) або має на утриманні особу/осіб похилого віку (55 років і старше);
родина, яку очолює одна/ кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією чи кількома дітьми віком до 18 років;
родина з однією або кількома особами з особливими потребами (інвалідність, хронічні захворювання тощо);
прийомні сім'ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Не зможуть зареєструватися тільки ті родини, що вже отримували грошову допомогу від міжнародних організацій або якщо місячний дохід на кожного члена родини більший ніж 5400 гривень.

Детальна інформація про грошову допомогу на сайті БФ “Право на захист”: https://bit.ly/3Tgnpx5

Інформаційна підтримка та можливість поставити питання: https://t.me/IDPhelp

Гаряча лінія УВКБ ООН: 0 800 307 711.

‼️Де реєструватися‼️
Чекаємо на вас 20 квітня з 9.00-16.00 за адресою: м. Нова Одеса вул. Центральна, 202 ( 1 поверх, мала зала)

Для збору даних мають бути присутні всі члени родини.
Для сімей, членами яких є маломобільні люди, які не можуть прибути до пункту реєстрації, допускається реєстрація за оригіналами документів (за умови надання медичної довідки, що підтверджує їхній стан здоров’я).
Інформація, яку необхідно буде надати:
-ПІБ згідно з документом, що посвідчує особу;
-місце та дата народження, номер телефону (на який вам надійде СМС про надходження коштів!);
-податковий номер (необхідний для виплати допомоги);
-свідоцтво про народження дітей (за наявності);
-номер банківської картки (необхідний для виплати допомоги). Картки “єПідтримка” не підходять.
-будь-які документи, що підтверджують приналежність до категорії вразливості (довідки, витяги тощо)