Про отримання грошової допомоги

Інформація розміщена за дорученням департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної військової адміністрації.

Благодійний фонд «Право на захист» здійснює свою діяльність в Миколаївській області. Окрім широкого спектру матеріальних та нематеріальних видів допомоги внутрішньо переміщеним особам та особам, які постраждали від військових дій, є партнером у сфері реєстрації на отримання грошової допомоги від Агентства ООН у справах біженців за угодою з Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН). Розмір допомоги складає 2220 грн. на одну особу на місяць та виплачується за три місяці.

Інформація про програму:

Грошова допомога надається таким людям, які ще не отримували міжнародну грошову допомогу у сумі 2220 грн/особа/місяць, мають дохід менший за 5400 грн. на члена родини та належать до однієї з наступних категорій населення:

- переселенці, які перемістилися після 24.02.2022 року;

- особи, що не переміщувалися після 24.02.2022 року, але постраждали від воєнних дій (наприклад, повністю або частково зруйноване житло /майно, завдання суттєвої шкоди здоров’ю, смерть близьких);

- люди, що через воєнні дії були вимушені залишити свої домівки, але повернулися до постійного місця проживання (зокрема, із-за кордону).

А також мають хоча б один із наступних критеріїв вразливості (для трьох вищезазначених категорій):

- Родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше).

- Родина, яку очолює одна самотня/ кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років.

- Родини з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме ті, що мають: інвалідність, хронічні захворювання. Перелік не обмежується тільки цими критеріями особливих потреб.

- Прийомні сім'ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Важливо: *Переселенці та постраждалі внаслідок підриву Каховської ГЕС можуть подати заявку на грошову допомогу повторно, навіть якщо вже отримували грошову допомогу від міжнародних організацій, але не раніше, ніж три місяці тому на момент подання заявки. *за умови знаходження таких осіб на постраждалій від затоплення території Херсонської та Миколаївської областей на момент катастрофи.

Вищезазначені особи у Миколаївській області можуть подати заявку на грошову допомогу за адресою: м. Миколаїв, вул. Садова, 25А

(графік: Пн-Пт 09.00-18.00)

Телефон гарячої лінії УВКБ ООН: 0 800 307 711.

Актуальну інформацію та графік виїздів мобільних груп для реєстрації по області можна відстежувати у телеграм-каналі- https://t.me/unhcr_help_mykolaiv або на нашому сайті - https://r2p.org.ua/page/rozshyreno-kryteriyi-lyudej-shho-mozhut-otrymaty-dopomogu-vid-uvkb-oon/

Контактна особа у Миколаївській області – керівниця регіональної команди з питань невідкладної грошової допомоги – Дар’я Біла, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..