Мінсоцполітики за підтримки ЮНІСЕФ напрацювало проект єдиної Національної стратегії забезпечення прав дітей

Міністерство соціальної політики за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) напрацювало проект єдиної Національної стратегії у сфері забезпечення прав дітей. Про це повідомив генеральний директор Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Мінсоцполітики Руслан Колбаса.

«Ми напрацювали структуру та аналітичну інформацію до окремих розділів нової Стратегії, – зазначив Руслан Колбаса. – Вона стане єдиним баченням системи забезпечення прав та найкращих інтересів дітей і дозволить продовжити ефективну роботу щодо імплементації міжнародних стандартів у сфері охорони дитинства в українське законодавство».

Він також додав, що на наступному тижні планується провести чергову зустріч з представниками ЮНІСЕФ щодо змістовного наповнення проекту Стратегії.

 

Довідково

Основоположним міжнародним документом, що визначає головні вектори роботи держави у сфері охорони дитинства є Конвенція ООН про права дитини, ратифікована Україною у лютому 1991 року.

Починаючи з 2009 року постійно впроваджувались відповідні програмні документи: Загальнодержавна програма „Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2016 року, а також Державна соціальна програма „Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2021 року, прийнята у 2017 році.

Джерело: Міністерство соціальної політики України

 

Про проект.

«Модернізація системи соціальної підтримки населення України» – проект, який реалізує Міністерство соціальної політики України за підтримки Світового банку. Мета проекту – сприяння успішному здійсненню соціальних реформ, спрямованих на зменшення бідності та підвищення соціального захисту найуразливіших груп населення.

У рамках проекту удосконалюються процеси надання соціальної допомоги, покращується адміністрування соціальних виплат і послуг, стимулюється розвиток сімейних форм виховання та соціальна підтримка дітей-сиріт і сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.