В рамках міжнародного проекту проведено семінари та практичні навчання

4

            В рамках міжнародного проекту «Посилення безпеки в боротьбі з критичними для розповсюдження хворобами тварин в Україні» (FLI, Німеччина) в Миколаївській області та на виконання наказу Держпродспоживслужби «Про вивчення епізоотичної ситуації щодо захворювання на гарячку Крим-Конго в Україні», проведено семінари на теми: «Методи відбору кліщів», «Визначення родової приналежності кліщів Hyalomma marginatum».

Обговорені питання на семінарах закріплено практичними навчаннями з виїздом на пасовища та опрацьовано методи збору кліщів у сільськогосподарських тварин та на пасовищі за допомогою волокуші (прапора).

         Такі семінари відбулися в другій декаді жовтня в Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах Миколаївської області. У семінарі прийняли участь представники районних державних лікарень ветеринарної медицини, міжрайонних державних лабораторій Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та спеціалісти Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби.