93% працівників Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області вакциновано проти COVID-19

            З 8 листопада 2021 р. набув чинності Наказ Міністерства охорони здоров’я від 4 жовтня 2021 р. № 2153 “Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням”.

         Відповідно до Наказу обов’язковим щепленням проти COVID-19 підлягають працівники: центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів та закладів освіти. Зазначу, що працівники вказаних організацій потрапили у цей перелік, у першу чергу для забезпечення безперебійної та безпечної роботи органів виконавчої влади на національному та місцевому рівнях та закладів освіти.

         Слід зазначити, що працівники вказаних підприємств мають високий ризик захворіти на COVID-19, оскільки мають багато соціальних контактів під час роботи. Водночас, інфікування хоча б одного працівника несе ризик інфікування усіх інших працівників, які перебували з ним в контакті та, додатково, потребує самоізоляції великої кількості колег. Необхідність вакцинації від COVID-19 важлива для збереження власного здоров’я та для здоров’я оточуючих.

         Не можуть бути відстороненими від роботи працівники, які мають протипоказання до вакцинації та надали відповідний медичний висновок, виданий закладом охорони здоров’я, а також ті, хто отримав принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19.

         «Зараз в Україні кількість хворих на COVID-19 стрімко зростає, рівень захворюваності вже надзвичайно високий у більшості регіонів. Фахівці Держпродспоживслужби на передньому краї боротьби з хворобою, вони залучені до контролю дотримання карантинних обмежень. Це означає, що вони мають бути добре захищені від ускладнень хвороби та самі мають подавати приклад іншим», – зазначила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Станом на 4 листопада 2021 р. у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Миколаївській області вже 93% працівників вакциновано проти COVID-19.

З повагою, начальник Новоодеського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області                             Олександр СТРАДОМСЬКИЙ.