УВАГА! Посилилення карантинних правил

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області (далі – Головне управління) повідомляє, що  Кабінет Міністрів України продовжив карантин в Україні до 31 грудня 2021 року. 24 листопада Кабінет Міністрів України вніс зміни до Постанови №1236, посиливши карантинні правила, зокрема для невакцинованих громадян.

Він передбачає чотири рівні епідемічної небезпеки: зелений, жовтий, помаранчевий та червоний.

Кожен рівень має правила та норми, які визначені у Постанові Кабміну №1236.

         Станом на 30.11.2021 року на території Миколаївської області  продовжує діяти  «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

         За період дії «червоного» рівня епідемічної небезпеки з 26.10.2021р. по 28.11.2021р. всього проведено обстежень, в тому числі моніторингових обстежень по Миколаївській області 10879, з них виявлено порушень на 1029 об’єктах, що складає 9,4%. Для попередження порушень карантинних норм винесено 539 приписів (пропозицій). Винесено 644 постанови про накладення адміністративного стягнення, з них: 377 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, 159 закладів торгівлі непродовольчими товарами, 6 ЗДО, 10 ЗЗСО, 69 закладів громадського харчування.

         Основними порушення при проведені перевірок протиепідемічних вимог є недотримання маскового режиму в громадських будинках та спорудах, дотримання соціальної дистанції, відсутність журналу з записами проведення температурного скринінгу, тощо.

         Водночас за період проведення перевірок дотримання протиепідемічних вимог  на території Миколаївської області відмічається позитивна динаміка та покращення ситуації щодо дотримання суб’єктами господарювання  встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину.

         При проведенні обстежень з населенням, суб’єктами господарювання, керівниками закладів проводиться санітарно  –  освітня робота. Було проведено 4572 бесіди. Висвітлення результатів щодо проведених перевірок проводилось на сайтах Держпродспоживслужби, РДА, в соцмережах, ЗМІ. Всього опубліковано 59 статей з цих питань.

         Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області закликає,  з метою недопущення подальшого  погіршення  епідемічної ситуації щодо захворювання на COVID-19, дотримуватися протиепідемічних вимог!  Це є обов’язком кожного громадянина!

БЕРЕЖІТЬ СВОЄ ЗДОРОВ`Я!

Носіть засоби індивідуально захисту в громадських місцях, дотримуйтесь соціальної дистанції,  уникайте місць масового скупчення людей, дотримуйтесь правил особистої гігієни!

З повагою, начальник Новоодеського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області                             Олександр СТРАДОМСЬКИЙ.