Вакцина проти сказу: як і коли застосовувати

080820231

Обов’язок кожного власника тварини – забезпечувати здійснення щорічного щеплення. Так, Ви рятуєте свого улюбленця від небезпечного захворювання сказу.

На сьогодні вакцина для профілактики сказу є в кожній області України. Для цього необхідно завітати до лікаря ветеринарної медицини, щоб зробити чіпування та щеплення проти сказу (можна робити з 12 тижнів віку тварини).

Ідентифікація тварин повинна бути зроблена раніше ніж вакцинація проти сказу. Зазначені дії повинні бути внесені у ветеринарно-санітарний паспорт встановленого зразка, який видається у державній лікарні ветеринарної медицини.

Відповідно до чинного законодавства необхідно здійснювати щеплення перед поїздкою за кордон, перед полюванням – детальніше у спільній із європейським проєктом EU4SaferFood (https://www.facebook.com/eu4saferfood) інфографіці.

Наголошуємо на тому, що для недопущення сказу тварин необхідно щорічно робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку. Вакцина проти сказу є безкоштовною, для здійснення щеплення необхідно лише звернутися до лікарень ветеринарної медицини Держпродспоживслужби вашого регіону.