Питання захисту прав дітей для системи БПД є одним із пріоритетних

362282966 692189899610868 8650717223941950585 n

Питання захисту прав дітей для системи БПД є одним із пріоритетних.

Ми багато років проводимо правопросвітницьку роботу серед дітей та їхніх законних представників про право дітей на отримання безоплатної первинної та вторинної правничої допомоги.

ℹ️ Відповідно до Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» усі діти є суб’єктами права на вторинну правничу допомогу. Щоб отримати таку послугу, законний представник дитини повинен звернутися до найближчого за місцем проживання чи перебування бюро правової допомоги. До звернення необхідно додати свідоцтво про народження дитини.

✅ 3 серпня 2023 року набрали чинності зміни до Закону України «Про безоплатну правничу допомогу», відповідно до яких діти, що досягли 14 років, зможуть самостійно звертатися по вторинну правничу допомогу до бюро з питань, звернення з якими до суду дозволяється з цього віку (наприклад, надання повної цивільної дієздатності, визнання батьківства, стягнення аліментів, усиновлення чи визнання усиновлення недійсним, інші).

???? Звернення подається за місцем фактичного проживання дитини або її законних представників, патронатних вихователів незалежно від місця проживання чи місця перебування. Бачити менше