Умови призначення субсидій на неопалювальний сезон деяким категоріям одержувачів

ГУ ПФУ інформує

Умови призначення субсидій на неопалювальний сезон

деяким категоріям одержувачів

Житлові субсидії з початку неопалювального сезону більшості домогосподарств продовжено автоматично, за умови, що не змінилися дані про їхній майновий стан чи склад домогосподарства.

Водночас, серед одержувачів є певна категорія громадян, якій субсидію буде призначено після надання заяви та декларації про доходи.

Відтак, житлова субсидія на неопалювальний сезон призначається за особистим зверненням осіб, членів домогосподарств (п.78 постанови Кабінету Міністрів України від 20.10.2019 № 878 (із змінами)), якщо:

  • у складі яких є особи, зазначені у пп. 3 п. 14 Положення про порядок призначення субсидій (за винятком осіб, зазначених в абз. 6 — 11 пп. 3 п. 14 Положення);
  • які отримують житлову субсидію за місцем фактичного проживання як внутрішньо переміщені особи;
  • у складі яких є задекларовані особи;
  • у складі яких кількість фактично проживаючих зареєстрованих (задекларованих) осіб менша, ніж кількість зареєстрованих (задекларованих) осіб;
  • які звертаються за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;
  • які орендують житлове приміщення для проживання і звертаються за житловою субсидією на оплату житлово-комунальних послуг.

У разі подання заяви протягом двох місяців з початку опалювального сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання.

Подати документи можна в один із способів:

- особисто, звернувшись до обраного сервісного центру Пенсійного фонду України;

- поштою, на адресу органу Фонду;

- online – через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України чи мобільний застосунок Пенсійний фонд;

- до уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади, військової адміністрації або посадової особи центру надання адміністративних послуг.