Я – пенсіонерка, колишній сільський медик, проживаю з сином – учасником бойових дій. На які пільги з оплати житлово-комунальних послуг ми маємо право?

Я – пенсіонерка, колишній сільський медик, проживаю з сином – учасником бойових дій. На які пільги з оплати житлово-комунальних послуг ми маємо право?

Для категорій осіб “сільський медик на пенсії” та “учасник бойових дій” законодавством визначено різні види та розміри пільг.

Якщо ви належите до категорії осіб “сільський медик на пенсії” та проживаєте з сином, який має статус учасника бойових дій, то можете реалізувати своє право на 100-відсоткову знижку плати за опалення та як член сім’ї учасника бойових дій – на 75-відсоткову знижку плати за водопостачання, водовідведення, постачання та розподіл природного газу для побутових потреб (крім опалення).

За вибором, ви можете користуватися пільгами на всі види житлово-комунальних послуг разом з сином у розмірі 75%.

При цьому пільги на оплату електроенергії можуть надаватися вам або у вигляді 100-відсоткової знижки на соціальний норматив споживання електроенергії для освітлення житла на одну особу (30 кВт/г на місяць), або у вигляді 75-відсоткової знижки плати з розрахунку соціальних нормативів споживання електроенергії для побутових потреб на двох осіб (100 кВт/г на місяць на двох осіб).