ДСНС інформує

dsns informuie

 Усі підрозділи ДСНС переведені на посилений варіант несення служби.

Внаслідок необережного поводження з вогнем чи звичайної людської халатності й необачності на відкритих територіях, господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей, на узбіччях все частіше фіксуються випадки спалення сухої рослинності.
З огляду на ситуацію, що склалась, закликаємо громадян бути свідомими та не палити залишки сухої рослинності та побутового сміття, такими діями ви вбережете сили рятувальників.

3 березня 2022 року Верховна Рада України внесла зміни до Кримінального Кодексу України, посиливши відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Зокрема це стосується паліїв сухої трави. Відповідальність за злочини, передбачені ст.113 “Диверсія”, караються від 15 років до довічного ув'язнення.

Зважаючи на те, що ворог випалює та знищує українські родючі землі, закликаємо громадян бути свідомими та забути про варварську практику випалювання сухостою разом з зеленим фондом нашої країни!

Самовільне спалювання залишків сухої рослинності за статтею 77 КУпАП тягне за собою:
накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3000 грн до 6120 грн);
на посадових осіб – від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15300 грн до 21 420 грн).


Також на час дії правового режиму воєнного стану заборонено на території громади відвідування лісів населенням і в’їзду до них (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та іншої техніки, за винятком службових осіб з використанням чи без використання транспортних засобів та іншої техніки, Збройними Силами України, Державною прикордонною службою України, Державною спеціальною службою транспорту, Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національною Гвардією України, Службою безпеки України, Службою зовнішньої розвідки України, Управлінням державної охорони України, Міністерством внутрішніх справ України, іншими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, постійних лісокористувачів під час виконання цими особами службових повноважень.