Про проведення громадського обговорення проєкту рішення Новоодеської міської ради «Про реорганізацію комунальної організації (установи, закладу) Підлісненський заклад дошкільної освіти Новоодеської міської ради шляхом приєднання до комунальної організації

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про проведення громадського обговорення проєкту рішення Новоодеської міської ради «Про реорганізацію комунальної організації (установи, закладу) Підлісненський заклад дошкільної освіти Новоодеської міської ради шляхом приєднання до комунальної організації (установи, закладу) Підлісненська гімназія Новоодеської міської ради Миколаївської області»

  1. Організатор громадського обговорення

Управління освіти Новоодеської міської ради.

  1. Мета проведення громадського обговорення

Врахування думки мешканців с. Підлісне щодо реорганізації Підлісненського закладу дошкільної освіти шляхом приєднання до Підлісненської гімназії Новоодеської міської ради Миколаївської області у якості структурного підрозділу – дошкільного підрозділу.

  1. Законодавче обґрунтування

Відповідно до абзацу 2 частини 2 статті 25 Закону України «Про освіту» засновник закладу освіти приймає рішення про реорганізацію закладу освіти.

Згідно зі статтею 1 Закону України «Про дошкільну освіту» (далі – Закон №2628-ІІІ) законодавство України про дошкільну освіту базується на Конституції України і складається із Закону України «Про освіту», цього Закону, інших нормативно-правових актів та міжнародних договорів України, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

Статтею 16 Закону №2628-III визначено, що рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу дошкільної освіти незалежно від підпорядкування, типів і форми власності приймає його засновник. Засновником закладу дошкільної освіти може бути орган державної влади від імені держави, відповідна рада від імені територіальної громади (громад), фізична та/або юридична особа (зокрема релігійна організація, статут (положення) якої зареєстровано у встановленому законодавством порядку), рішенням та за рахунок майна яких засновано заклад дошкільної освіти або які в інший спосіб відповідно до законодавства набули прав і обов`язків засновника.

Засновником Підлісненського закладу дошкільної освіти є Новоодеська міська рада.Отже, рішення про реорганізацію закладу дошкільної освіти комунальної форми власності приймає Новоодеська міська рада.

Одночасно інформуємо, що відповідно до ст. 35 Закону України «Про повну загальну середню освіту» за рішенням засновника гімназія може включати дошкільний підрозділ, за умови його розміщення у відокремленому приміщенні з окремими входом/виходом і територією для вихованців дошкільного підрозділу.

  1. Практична складова

Мережа закладів освіти Новоодеської міської ради потребує оптимізації, яка надасть можливість створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб здобувачів освіти, зокрема – вихованців закладу дошкільної освіти. З цією метою рішенням Новоодеської міської ради XXXVсесії 8 скликання № 3 від 27.06.2024 року затверджено План оптимізації мережі закладів освіти Новоодеської міської ради на 2025 рік, яким передбачено реорганізацію Підлісненського закладу дошкільної освіти шляхом приєднання до Підлісненської гімназії Новоодеської міської ради Миколаївської областіу якості структурного підрозділу – дошкільного підрозділу до 01.02.2025 року включно.

Необхідність реорганізації шляхом приєднання обумовлена тим, що у Підлісненському закладі дошкільної освіти відсутнє укриття, що не дозволяє відкрити садок для відвідування дітей у звичному режимі. Для потреб батьків та вихованців на базі Підлісненської гімназії, де наявна споруда цивільного захисту (а саме – належним чином облаштоване протирадіаційне укриття) з 01.03.2024 року відкрито групу короткотривалого перебування дітей (на 4 години, без харчування і сну). Наразі повноцінне перебування вихованців у закладі дошкільної освіти з харчуванням та сном можливо забезпечити тільки шляхом приєднання Підлісненського ЗДО до Підлісненської гімназії у якості структурного підрозділу – дошкільного підрозділу.

Реорганізація закладу дошкільної освіти спрямована на покращення якості освіти та умов перебування вихованців у закладі. Засновник прагне створити комфортне та безпечне середовище для дітей, забезпечити високий рівень навчання та виховання.

З метою врахування думки громадськості щодо вищезазначеного питання управління освіти Новоодеської міської ради пропонує всім зацікавленим особам долучитися до обговорення проєкту рішення Новоодеської міської ради «Про реорганізацію комунальної організації (установи, закладу) Підлісненський заклад дошкільної освіти Новоодеської міської ради шляхом приєднання до комунальної організації (установи, закладу) Підлісненська гімназія Новоодеської міської ради Миколаївської області», далі – Проєкт рішення (додається).

  1. Учасники

До участі у громадському обговоренні запрошуються всі  мешканці села Підлісне та прилеглих сіл, депутати, зацікавлені особи.

  1.  Формат проведення громадського обговорення

Громадське обговорення Проєкту рішення проводиться з дня оприлюднення зазначеного інформаційного повідомлення до 15.09.2024 року включно.

Пропозиції та зауваження приймаються:

  • у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: 56602, Миколаївська область, м. Нова Одеса, вул. Центральна, буд.208 (управління освіти Новоодеської міської ради);
  • у письмовій формі на адресу електронноїпошти:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  • шляхом проходження опитування у Google-формі за посиланням: https://forms.gle/ky5T4GvphUaypHm49.

Додатково передбачене проведення публічного обговорення із дотриманням усіх заходів безпеки у вигляді зустрічі з громадськістю та колективом Підлісненського закладу дошкільної освіти:

  • місце проведення громадського обговорення: Підлісненська гімназія (Миколаївська область, Миколаївський район, село Підлісне, вул. Центральна, буд. 43) ,
  • дата та час:з огляду на безпекову ситуацію в країні будуть завчасно повідомлені зацікавленим особам додатково.

Акцентуємо увагу, що усі пропозиції та зауваження подаються виключно із зазначенням прізвища, імені, по батькові, контактним телефоном та адресою особи, яка їх подає.

Анонімні пропозиції та зауваження не реєструються і не розглядаються.

Пропозиції та зауваження, розповсюджені через соціальні мережі, до уваги братися не будуть.

  1. Прізвище, ім’я осіб, визначених відповідальними за громадське обговорення:

В.о. начальника управління освіти Новоодеської міської ради Молчановська Надія Вікторівна, телефон +380688248792.

Контактна особа – Довгань Валентина Іванівна, головний спеціаліст-юрисконсульт управління освіти Новоодеської міської ради, телефон +380688248792.

  1. Оприлюднення результатів громадського обговорення

Звіт за результатами громадського обговорення буде оприлюднений на офіційному веб-сайті Новоодеської міської ради у строки, передбачені чинним законодавством.

Запрошуємо Вас долучитися до громадського обговорення Проєкту рішення Новоодеської міської ради «Про реорганізацію комунальної організації (установи, закладу) Підлісненський заклад дошкільної освіти Новоодеської міської ради шляхом приєднання до комунальної організації (установи, закладу) Підлісненська гімназія Новоодеської міської ради Миколаївської області».

 

ЗАВАНТАЖИТИ ПРОЄКТ

Ваші думки та пропозиції важливі для нас!