Відділ соціальної роботи та соціального супроводу проводить інформаційну, профілактичну роботу, оцінює потреби осіб/сімей у соціальних послугах

Відділ соціальної роботи та соціального супроводу проводить інформаційну, профілактичну роботу, оцінює потреби осіб/сімей у соціальних послугах, здійснює соціальний супровід осіб/сімей, прийомних сімей і будинків сімейного типу, соціальний патронаж осіб, які відбули покарання, співпрацює з громадськими організаціями. Відділом  Центру за 9 місяців 2022 року 1142 соціальних послуг, в т.ч. консультування – 522, соціальна адаптація – 194, посередництво (медіація) –8, соціальний супровід сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах – 16, соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування – 5, кризове та екстрене втручання – 2, соціальна профілактика – 73, інформування- 496. На обліку у відділі перебуває 139 сімей, в яких виховується 359 дітей, які потрапили в складні життєві обставини. Також здійснюється супутня робота: складалися акти оцінки потреб сім’ї, здійснювалися перевірки цільового використання державної допомоги при народженні дитини, візити у сім’ї, які перебувають під соціальним супроводом, підготовка та направлення повідомлень та матеріалів до служби у справах дітей, щодо невиконання батьками своїх обов’язків по вихованню дитини, рейдові виїзди спільно зі службою у справах дітей та поліцією у сім’ї, де порушуються права дитини.

       При відділі соціальної роботи та соціального супроводу Центру створено спеціалізовану службу первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі та отримано від Мінсоцполітики субвенцію з державного бюджета місцевим бюджетам . Згідно наказу Мінсоцполітики громаді було виділено 142100 грн. За 9 місяців 2022 року було надано консультації 62 особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статті.

   Наказом директора №66-а від 05.10.2021року створено Школу відповідального батьківства. Школа діє на базі Новоодеського професійного аграрного ліцею з метою підвищення рівня поінформованості молоді щодо сучасних поглядів на усвідомлене батьківство та підвищення рівня компетентності батьків у вихованні та розвитку дітей, сприяння формуванню основ батьківської компетентності.Так, за 9 місяців 2022 рік проведено 2 заняття, охоплено 15 учнів.