Звернення Депутатів Новоодеської міської ради до Миколаївської ОДА та Миколаївської обласної ради щодо утримання меморіального комплексу «Курган Слави»

18341961 413816045666884 7288284953293871501 n

Новоодеська міська рада звертається до Вас з проханням взяти на утримання меморіальний комплекс воїнам-визволителям України від німецько-фашистських загарбників «Курган Слави».

Меморіал має обласне значення, розташований в південній частині м. Нова Одеса й переданий на баланс Держінспекції з охорони пам’яток культури в Миколаївській області. Курган Слави визнано спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст Миколаївської області. У травні кожного року, коли Україна відзначає річницю Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками, біля меморіалу проводяться урочисті заходи для жителів та ветеранів всієї області. Протягом року сотні тисяч туристів відвідують цю історичну пам’ятку. Всі вони спостерігають за неналежним утриманням, що не є обов’язком Новоодеської міської ради. При цьому міська рада регулярно здійснює боротьбу з бур’янами, покіс трави, приведення клумб в належний стан, догляд за деревами біля підніжжя, ін. Але цього на сьогоднішній день недостатньо. Йде руйнація бруківки, вимивання основи постаменту, обсипалась плитка, місцями утворилось просідання тротуарної плитки, зруйновано під світку пам’ятника, ін...

З огляду на вищевказане просимо включити витрати на утримання меморіального комплексу «Курган Слави» до обласного бюджету на 2022 рік і заключити договір на проведення відповідних робіт.

Депутати Новоодеської міської ради