Нові тарифи на перевезення

МІСЬКВИКОНКОМ 1

З 4 листопада 2021 року на міському пасажирському транспорті збільшується вартість проїзду. 20 жовтня 2021 року відповідні рішення № 171 та 172 прийняли на засіданні виконавчого комітету Новоодеської міської ради .

На міському маршруті № 1 "Вул. Леваневського - вул. Ювілейна" вартість проїзду становитиме 8,00 грн. (було 6,00 грн.), на маршрутних таксі 10,00 грн. (було 7,00 грн.).
Таке різке підвищення ціни квитка пов'язане з тим, що діючі тарифи призводять до отримання ТДВ "Автомобіліст" збитків від економічно необгрунтованого тарифу.
 
Відповідно до статті 10 Закону України "Про автомобільний транспорт" тарифна політика в цій галузі має задовольняти підприємницький інтерес, забезпечувати розвиток автомобільного транспорту, а також сприяти вирішенню низки важливих питань перевізника.
Механізм формування тарифів на послуги з перевезення пасажирів визначається Методикою розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженою Наказом Міністерства транспорту та зв'язку України від 17 листопада 2009 року № 1175.
 
В розрахунок тарифу включаються витрати, пов'язані з використанням палива, мастильних матеріалів, шин, акумуляторних батарей, інших матеріалів та складників, а також витрати на оплату праці.
Внаслідок збільшення з 1 жовтня п.р. майже в двічі вартості газу метану (цей вид пального використовує транспорт підприємства) - з 20,00 грн. до 38,00 грн. за 1 куб. м. - в 1,5 рази зросли складові вартості перевезень. Діючий на сьогодні тариф 6,00 - 7,00 грн. не відшкодовує перевізнику навіть витрати на пально - мастильні матеріали. Штучне утримання тарифів на міському пасажирському транспорті на рівні липня - жовтня п.р. призведе до припинення діяльності ТДВ "Автомобіліст" з надання міських пасажирських перевезень.Прийняття нових тарифів забезпечує збалансування інтересів перевізника, пасажирів та органів місцевого самоврядування.
 
Виконавчий комітет Новоодеської міської ради, у свою чергу, залишає за собою право, в разі зменшення ціни на газ метан, скоригувати відповідно і тариф на перевезення. Крім того, при проведені засідання виконкому перевізнику доручено забезпечити якість надання послуги, проїзд пільгової категорії громадян та школярів та неухильно дотримуватися схем, регулярності та розкладу руху громадського транспорту.