Швидка та якісна діагностика стане доступнішою в Новоодеській багатопрофільній лікарні уже на початку 2024 року.

photo 2023 11 01 15 19 44

photo 2023 11 01 15 14 59Діагностика на новому та сучасному рентгенологічному обладнанню стане доступною для мешканців Новоодеської територіальної громади, Сухоєланецької та Костянтинівської сільських територіальних громад. Близько 40 000 тисяч населення цих трьох громад матимуть можливість пройти обстеження на сучасному апараті для рентгенодіагностики, що з’явиться у Новоодеській багатопрофільній лікарні на початку 2024 року.


Завдяки новому обладнанню мешканці зможуть отримати своєчасну безкоштовну діагностику захворювань пов’язаних зі шлунково-кишковим трактом, травмами, переломами та патологіями легень, нирок та інших органів. Діагностика працюватиме в рамках державної Програми медичних гарантій. Також, лікарі, використовуючи новий апарат для рентгендіагностики, зможуть швидко визначити анатомічні параметри та виявити структурні порушення в організмі, цим самим скорочуючи період необхідний для встановлення діагнозу та початку лікування. І що найголовніше - нове обладнання забезпечить мінімальну дозу опромінення для пацієнтів, знижуючи ризики здоров'ю.


“Нове діагностичне обладнання дозволить покращити та посилити якість та своєчасність діагностики та лікування у нашому закладі для мешканців Новоодеської та сусідніх громад. Крім цього, наявність такого обладнання стане критично важливим під час порятунку людей, що потрапляють у Новоодеську багатопрофільну лікарню після автомобільних катастроф чи інших екстрених ситуацій, які часто трапляються на магістральних шляхах, що проходять повз наш заклад. І звичайно ж нашим пацієнтам буде доступна безоплатна сучасна діагностика в рамках Програми медичних гарантій ”, - зазначив керівник Новоодеської багатопрофільної лікарні Вадим Мичко.


Закупівля цього вкрай важливого діагностичного обладнання Новоодеською багатопрофільною лікарнею здійснюється за сприяння проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» в рамках Відкритої грантової програми «Відновлення доступу населення до медичної допомоги».