Новоодеська багатопрофільна лікарня покращує рентгенологічну діагностику.

414012508 330163133279547 1277862887591656379 n

Вже на початку 2024 року близько 40 000 жителів та мешканців нашої громади, Сухоєланецької та Костянтинівської сільських територіальних громад матимуть можливість протягом кількох годин отримати безкоштовну рентгенологічну діагностику на новому, сучасному обладнанні. У грудні 2023 року лікарня провела підготовчі роботи для встановлення нового рентгенологічного обладнання:

- демонтували та утилізували старе обладнання;
- відремонтували кабінет діагностики;
- проводиться підготовка до встановлення нового апарату та навчання персоналу з роботи із новим рентген апаратом.

Нагадаємо, що завдяки новому рентгенологічному обладнанню мешканці зможуть отримати своєчасну безкоштовну діагностику захворювань пов’язаних зі шлунково-кишковим трактом, травмами, переломами та патологіями легень, нирок та інших органів. Діагностика працюватиме в рамках державної Програми медичних гарантій безкоштовно. Лікарі, використовуючи новий апарат для рентгендіагностики, зможуть швидко визначити анатомічні параметри та виявити структурні порушення в організмі, цим самим скорочуючи період, необхідний для встановлення діагнозу та початку лікування. І що найголовніше - нове обладнання забезпечить мінімальну дозу опромінення для пацієнтів, знижуючи ризики здоров'ю.

Закупівля сучасного рентгенологічного обладнання для Новоодеської багатопрофільної лікарні здійснюється за сприяння проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» в рамках Відкритої грантової програми «Відновлення доступу населення до медичної допомоги».


#USAIDUkraine