Новоодеська громада розпочала розробку проекту Плану заходів до Стратегії розвитку!

Новоодеська міська територіальна громада Миколаївської області увійшла до четвірки пілотних громад України, що отримають експертну підтримку в адаптації місцевих стратегій, програм, планів та проєктів відновлення. Це стало можливим в рамках співпраця з Центром розвитку інновацій в рамках реалізації проєкту “Посилення демократичних процесів у територіальних громадах”, за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Проєкт в Новоодеській міській громаді реалізується проведенням робочих зустрічей з керівництвом громади для обговорення цілей та очікуваних результатів проєкту та розробкою детального імплементаційного плану впровадження проєкту з урахуванням специфіки громади. Планується проведення публічної презентації плану реалізації проєкту для інформування та залучення жителів громади. Протягом всього проєкту Новоодеська міська громада матиме можливість отримати та застосувати сучасні демократичні інструменти для забезпечення ефективного місцевого відновлення та сталого розвитку, зокрема: розробку Плану реалізації Стратегії розвитку громади до 2027 року на основі пропозицій громадськості, бізнесу, ВПО та аналітику узгодженості стратегічних та програмних документів громади, внесення необхідних змін.

Проєкт надасть необхідні інструменти та експертизу для перегляду та актуалізації Стратегії розвитку відповідно до нових викликів. 

Стратегія розвитку Новоодеської громади прийнята у лютому 2024 року, а розроблятись почала ще у 2021 році. Зміни в Стратегії мають відповідати змінам політик України. Переорієнтація середньої освіти в Україні на професійно-технічну освіту, вимагає переглянути завдання оперативної цілі В2  "Створення ефективного освітнього та культурного середовища рівних можливостей" у сторону взаємодії із закладами професійно-технічної освіти та бізнесом. Удосконалення системи надання гуманітарної допомоги громадам, впровадження європейських та світових програм допомоги вимагає внесення змін у Стратегічну ціль А "Ефективна система безпеки у громаді", а саме в оперативну ціль А2. "Забезпечення продовольчої безпеки (на час воєнного стану" у частині створення продовольчого фонду, а саме - розширення функцій гуманітарного хабу і співпраця його  з центрами допомоги.  Оперативна ціль Б4 "Розвиток річкового туризму" має почати реалізуватись після закінчення воєнних дій.

Якщо ви маєте пропозиції щодо відновлення та розвитку інвестиційного клімату Новоодеської громади, можете надати їх за посиланням: https://forms.gle/MR9j2rgMG1Z5YuqJ6 

Міський голова Новоодеської громади Олександр Петрович Поляков наголосив: "Участь у цьому проєкті - це чудова можливість для нашої громади стати більш стійкою та згуртованою, адже ми зможемо розробити якісний План реалізації Стратегії розвитку, який відображатиме інтереси всіх жителів. Закликаю громадськість, представників бізнесу, ВПО, молодь активно долучатися до всіх етапів проєкту і спільно творити успішне майбутнє для нашої громади!"

 

 

Втілення цих ініціатив не лише сприятиме покращенню економічного та соціального клімату в громаді, але й послужить прикладом ефективної мобілізації ресурсів і громадської участі на шляху до досягнення визначених цілей, відображаючи силу співпраці та колективної відповідальності за майбутнє.

Довідково: Впровадження цього проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). ГС “Центр розвитку інновацій” реалізує проєкт «Посилення демократичних процесів у територіальних громадах» за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».